Inbound Marketing

Inbound Marketing για καταδυτικά κέντρα – Μέρος 2ο

Inbound-Marketing-για-Καταδυτικά-Κέντρα-ΙΙ

 

Inbound Marketing για καταδυτικά κέντρα – Μέρος 2ο

 

Στο προηγούμενο άρθρο κάναμε μια εισαγωγή στο Inbound Marketing για το καταδυτικό σου κέντρο

 

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους στηρίζεται μια αποτελεσματική Inbound στρατηγική σχεδιασμένη για καταδυτικά κέντρα;

Ποια τα αναμενόμενα αποτελέσματα;

Αυτά είναι τα δύο ερωτήματα που θα απαντήσουμε σε αυτό το δεύτερο μέρος 

 

Inbound is The King

Πλέον στις μέρες μας το Inbound Marketing είναι ο βασιλιάς των προωθητικών ενεργειών των καταδυτικών κέντρων.

Τουλάχιστον αυτών που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της εναρμόνισης των Online ενεργειών τους, με τις τάσεις του σύγχρονου παγκόσμιου καταναλωτή.

Οι παραδοσιακές τεχνικές με

 • τηλεοπτικά & ραδιοφωνικά σποτ,
 • φυλλάδια,
 • καταχωρήσεις σε καταδυτικούς οδηγούς και
 • Portals

συνεχίζουν να έχουν την αξία τους και να παίζουν τον ρόλο τους σε μια ολοκληρωμένη καμπάνια για την προώθηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.

Ωστόσο θεωρούνται αρκετά ξεπερασμένες τακτικές, μιας και σημαντικότατο χαρακτηριστικό του σύγχρονου καταναλωτή, είναι ότι δεν θέλει να τον διακόπτουν.

 

Αυτό που επιτυγχάνεται με τις μεθόδους, τις τεχνικές και τις στρατηγικές Inbound Marketing είναι

 1. η προβολή του προϊόντος ή της υπηρεσίας ενός καταδυτικού κέντρου,
 2. την στιγμή ακριβώς που την ψάχνει ο καταναλωτής,
 3. στο μέρος που βρίσκονται,

τόσο οι γονείς, όσο και οι ενήλικοι υποψήφιοι μαθητές και δύτες.

 

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των Inbound στρατηγικών, είναι ότι πλέον δεν χρειάζεται να ‘’φωνάζετε’’ το μήνυμά σου, ελπίζοντας και σταυρώνοντας τα δάχτυλα να φτάσει ο πελάτης στην πόρτα σου.

 

Αυτό που καταφέρνουν οι καταδυτικές επιχειρήσεις που εναρμονίζονται με τις Inbound Marketing στρατηγικές, είναι η επίτευξη ‘’διαλόγου’’ ανάμεσα στο καταδυτικό κέντρο και το κοινό στο οποίο απευθύνεται

Πράγμα που ξεκινάει από την δημιουργία αυτού που πλέον λέμε κατάλληλου – ποιοτικού περιεχομένου.

 

Blogposts, Videoposts, φωτογραφίες και infographics, είναι μερικές μόνο μορφές περιεχομένου που μπορείς να αξιοποιήσεις για την επίτευξη των στόχων σου.

 

Προσοχή όμως

Το περιεχόμενο αυτό θα πρέπει να

 • προσδίδει αξία,
 • να εκπαιδεύει και  
 • να είναι χρήσιμο στο target group στο οποίο απευθύνεται,

καλλιεργώντας με τον τρόπο αυτό την απαραίτητη εμπιστοσύνη, που θα κάνει τον υποψήφιο πελάτη να επιλέξει εσένα έναντι κάποιου άλλου.

 

inbound-marketing-graphic

 

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι βασικοί άξονες Inbound Marketing για τα καταδυτικά κέντρα;

 

Blogging

Ίσος η πιο αποτελεσματική μέθοδος Inbound Marketing μιας και το περιεχόμενο που δημιουργείται στηρίζεται σε λέξεις κλειδιά, κάτι που βοηθάει πολύ την αναρρίχηση της καταδυτικής σου επιχείρησης στις μηχανές αναζήτησης.

Μέσα από το εταιρικό σου Blog μπορείς να παρουσιάσεις τα προγράμματα και τις υπηρεσίες σου, να κλιμακώνει τον όγκο των πληροφοριών, αλλά και να αναδείξεις την γενικότερη φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά του καταδυτικού σου κέντρου.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι τα καταδυτικά κέντρα που συντηρούν δικό τους εταιρικό Blog, έχουν κατά 65% περισσότερους επισκέπτες και ακόλουθους, άρα και πιθανούς πελάτες, σε σχέση μα τα καταδυτικά κέντρα που δεν έχουν.

 

 

Content Marketing

Το blog που περιγράψαμε πιο πάνω, είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου.

Να θυμάσαι ότι το περιεχόμενο αυτό θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που σου περιέγραψα πιο πάνω. Να προσδίδει αξία, να εκπαιδεύει και  να είναι χρήσιμο στο target group στο οποίο απευθύνεται (κατέβασε το σχετικό eBook δωρεάν εδώ).

Προσωποποιημένα emails, ebooks, στατιστικές, μελέτες και προσωποποιημένες προσφορές, είναι μερικές ακόμα μορφές ποιοτικού περιεχομένου που μπορείς να δημιουργήσεις, αν δεν έχεις ήδη έτοιμο.

 

 

Search Engine Optimization

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν θέλεις να ψάξεις για κάτι;

Μα φυσικά να πας στο πολυαγαπημένο σου Google ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης.

Αν λοιπόν αυτό που χρειάζεται η καταδυτική σου επιχείρηση είναι να ξεχωρίζει και να βρίσκεται εκεί που ψάχνει ο υποψήφιος πελάτης σου, θα πρέπει να βρίσκεσαι εκεί καθώς το 75% των χρηστών δηλώνει ότι δεν επισκέπτονται καν τη δεύτερη σελίδα αποτελεσμάτων.
Συνεπώς, το Search Engine Optimization είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ολοκληρωμένης inbound στρατηγικής!

 

 

Social Media

Ο μέσος χρήστης περνάει πολύ μεγάλο μέρος της μέρας του στα social media. Με δεδομένο ότι ο τοίχος scrollάρει σε κλάσματα δευτερολέπτου, ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσεις είναι οι στοχευμένες καμπάνιες, στα social media αυτά που ταιριάζουν στην επιχείρηση σου και τα οποία παίζουν τον ρόλο του διανομέα του περιεχομένου σου.

 

 

Videos

Ο βασιλιάς των Social Media και της διαφήμισης.

Η δημιουργία video σχετικών με την δραστηριότητα, τα προγράμματα και την φιλοσοφία του καταδυτικού σου κέντρου, είναι το πιο άμεσο και πανίσχυρο κανάλι επικοινωνίας.

Αν τα Video αυτά είναι δημιουργικά, με επιμορφωτικό περιεχόμενο και είναι τοποθετημένα στο site και το Blog του καταδυτικού σου κέντρου, τότε αυτό που περιμένεις είναι μια αύξηση των υποψήφιων πελατών σου της τάξης του 95%.

 

free-diver

 

Στην πράξη

Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη γνώση και τη δύναμη που αυτή δίνει σε όποιον την κατέχει. Αντίστοιχα, το Inbound Marketing είναι βασισμένο στην προσφορά χρήσιμης γνώσης στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Συνεπώς, το κοινό αυτό υπόβαθρο καθιστά το inbound marketing ως ιδανική μεθοδολογία, μέσω της οποίας μπορεί ένα καταδυτικό κέντρο να πραγματοποιήσει τους στόχους του και να δημιουργήσει ουσιαστική και αποτελεσματική σχέση με το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

 

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να ωφεληθείς τα πλεονεκτήματα του Inbound Marketing, δημιουργώντας κατάλληλο – συναφές περιεχόμενο το οποίο να διανέμεται την κατάλληλη στιγμή, στοχεύοντας το κάθε target group – buyer persona ξεχωριστά, ακολουθώντας τα στάδια του ταξιδιού του καταναλωτή και όλα αυτά με μετρήσιμα αποτελέσματα, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να

 1. Κατεβάσεις τον οδηγό Inbound Marketing για καταδυτικά κέντρα και
 2. Συμπληρώσεις την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρεις ακριβώς από κάτω, για μία δωρεάν μελέτη και οικονομική προσφορά.

 

[su_note note_color=”#f6f6ec”][psfb id=”531″ title=”Inbound Marketing Diving Centers”][/su_note]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *