Inbound Marketing

Inbound Marketing FAQ

Inbound-Marketing-FAQ-Συνηθισμένες-Ερωτήσεις

Inbound Marketing FAQ

 

Τι εννοούμε όταν λέμε Inbound Marketing;

Εννοούμε την ολιστική μέθοδο τοποθέτησης του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας στην αγορά, με τρόπο που να έχει θετικό αντίκτυπο σε εσάς και στους καταναλωτές, πραγματοποιώντας πωλήσεις.

Αντί να διακόπτει τους ανθρώπους με ανεπιθύμητα μηνύματα, τους ενδυναμώνει με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές.

Είναι η μέθοδος επικοινωνίας που σας βοηθάει να συναντήσετε τους υποψήφιους πελάτες σας (leads) εκεί που βρίσκονται, μέσα από περιεχόμενο που είναι προσαρμοσμένο για το στάδιο που βρίσκονται στο ταξίδι του αγοραστή (buyer’s journey).

 

Ποιο είναι το ROI του Inbound Marketing;

  • Μετατροπή των επισκεπτών σε πελάτες
  • Brand Authority και απομνημόνευση της επιχείρησής σας στο μυαλό των καταναλωτών
  • Μακροπρόθεσμη υγεία της επιχείρησης
  • Inbound Marketing σε αριθμούς και ένα παράδειγμα
Inbound Marketing ROI calculator

 

Πόσο γρήγορα θα δω αποτελέσματα;

Εξαρτάται απ’ το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ανταγωνισμός, τα κατάλληλα εργαλεία, πόσο σωστά λειτουργεί η ιστοσελίδα σας, πόσο συχνά παράγεται περιεχόμενο, την προθυμία της ομάδας σας να συμμετέχει στην διαδικασία και πόσο ευθυγραμμισμένο είναι το τμήμα μάρκετινγκ με το τμήμα πωλήσεων.

Σε κάθε περίπτωση όμως μέσα σε 50 περίπου ημέρες θα μπορείτε να έχετε την πρώτη εικόνα σχετικά με τις προτιμήσεις των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας και την ιεράρχηση των επόμενων ενεργειών για γεωμετρικά αυξημένα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η πληρωμένη διαφήμιση Digital Advertising όπως τα Google AdWords, τα Facebook ads κλπ, παραμένουν μία καλή επιλογή αν θέλετε αποτελέσματα ΑΜΕΣΩΣ!

 

Μπορώ να επιλέξω τμηματικά – A la cart;

Φυσικά και μπορείτε να κάνετε a la carte μάρκετινγκ, αλλά δεν είναι προς το συμφέρον σας. Χωρίς στρατηγικό σχέδιο για την αξιοποίηση όλων των απαιτούμενων καναλιών, είναι πολύ πιθανό να μην πάρετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Λειτουργεί όπως ακριβώς και με τις ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ, οι οποίες λειτουργούν αποτελεσματικότερα όταν υπάρχει ένα σχέδιο παιχνιδιού. Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε παίκτης γνωρίζει το ρόλο του για την κατάκτηση της νίκης.

 

Μπορώ να το κάνω μόνος μου;

Η πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση του τμήματος μάρκετινγκ της επιχείρησής είναι κάτι που κάνουν οι αρκετές εταιρείες. Το όφελος από την ανάθεση έργου σε μια εταιρεία σαν την DMS Digital Marketing Strategic, είναι ότι έχουμε εμπειρία στο Inbound Marketing και ότι θα έχετε μια ομάδα ανθρώπων που θα εργάζεται για τα συμφέροντα της επιχείρησής σας. Ακόμα και αν η έδρα σας είναι εκτός Αθηνών.

 

Γιατί χρειάζομαι Whitepapers eBooks κλπ;

Γιατί είναι τα πυρομαχικά σου για την συλλογή στοιχείων από υποψήφιους πελάτες που φτάνουν στην επαγγελματική σας ιστοσελίδα.

Αν δεν προσφέρετε κάτι χρήσιμο που να έχει αξία, γιατί να σας δώσουν τα στοιχεία τους;

Αν δεν πάρετε τα στοιχειά τους πως θα έρθετε σε επαφή μαζί τους για να χτίσετε σχέση εμπιστοσύνης και να τους κάνετε πελάτες σας;

 

Από Social Media μόνο Facebook;

Φυσικά και όχι. Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτώνται από το είδος της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας. Οι περισσότερες B2B επιχειρήσεις για παράδειγμα, ωφελούνται περισσότερο από τα Facebook, Twitter, LinkedIn, and Google+. Άλλες πλατφόρμες ανάλογα με την δραστηριότητα μπορεί να είναι τα Pinterest, Instagram, Vine, Flickr και η λίστα συνεχίζεται.

Όταν παρέχουμε υπηρεσίες διαχείρισης Social Media χρησιμοποιούμε διάφορες από αυτές, σύμφωνα με το ποιες ταιριάζουν στην επιχείρησή σας.

 

Πως γράφετε για τόσες διαφορετικές βιομηχανίες;

Χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους έρευνας, παίρνοντας τον ρόλο του υποψήφιου πελάτη και μιλώντας με εσάς και τα στελέχη της εταιρείας σας. Το προσωπικό σας είναι αυτό που γνωρίζει καλύτερα την επιχείρησή σας και τον κλάδο, οπότε γιατί να μην αξιοποιηθούν αυτές τις πληροφορίες για το δικό σας μάρκετινγκ;

 

Χρειάζεται να απευθυνθώ σε άλλη εταιρεία για το SEO;

Το Inbound Marketing μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης. Τα μέλη της ομάδας μας ενημερώνονται για τις αλλαγές στους αλγόριθμους αναζήτησης και χρησιμοποιούμε τις βέλτιστες πρακτικές για SEO. Αν ωστόσο έχετε κάποια συγκεκριμένη ανάγκη SEO που δεν μπορούμε να την καλύψουμε και έχετε προβλέψει τον απαραίτητο προϋπολογισμό για επιπλέον βοήθεια με τοπικές ή διεθνείς ταξινομήσεις, θα μπορούσατε να προσλάβετε έναν οργανισμό SEO που ειδικεύεται στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Στην DMS συνεργαζόμαστε με κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς SEO προκειμένου να βοηθήσουμε στην επίτευξη των στόχων σας.

 

Μπορείτε να με βοηθήσετε με το branding της επιχείρησης μου;

Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να χτίσουν και να αναπτύξουν το Brand name τους στο διαδίκτυο. Αν η ανάγκη σας είναι για 360 branding, με χαρά και με ακεραιτότητα θα σας προτείνουμε τις εταιρείες αυτές που ειδικεύονται σε αυτό.

 

Είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσω HUBSPOT;

Η χρήση του HubSpot δεν αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή του Inbound Marketing. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το WordPress, το WordPress Plugin Form, το Hootsuite, το Mailchimp, το CRM και το Google Analytics, αλλά σίγουρα διευκολύνει η χρήση ενός μόνο εργαλείου. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε το HubSpot με όλους τους πελάτες μας. 

 

Πόσο γρήγορα μπορούμε να ξεκινήσουμε;

Για το Inbound Marketing μόνο συνήθως χρειαζόμαστε από 2 έως 4 εβδομάδες προετοιμασίας μετά την υπογραφή του συμβολαίου. Αυτή η προετοιμασία μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια ομαλή και εύκολη μετάβαση.

 

Χρειάζεται να δαπανήσω κι εγώ χρόνο;

Ανάλογα με το είδος του προγράμματος που θα επιλέξετε, θα γράψουμε 1 ή 2 blogposts την εβδομάδα για εσάς. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να γράψουν τα δικά τους άρθρα στο blog συμπληρωματικά στο έργο μας. Ειδικά εάν θέλουν να κάνουν δημοσιεύσεις σχετικά με νέα προϊόντα, υπηρεσίες ή ειδικές εκδηλώσεις.

Κάθε μήνα παρέχουμε στους πελάτες μας μια λίστα θεμάτων για blogposts που θέλουμε να γράψουμε. Τα θέματα επιλέγονται βάσει των πληροφοριών  που συγκεντρώνουμε από στατιστικά και περεταίρω έρευνα. Μόλις εγκριθούν τα θέματα, αρχίζουμε να γράφουμε.

 

[su_button url=”http://www.digitalmarketingstrategic.com/aitisi-epikoinonias/” style=”3d” background=”#f88e14″ size=”12″ center=”yes”]Ας επικοινωνήσουμε![/su_button]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *