Δεν θέλουμε άλλη Ποιότητα

Δεν θέλουμε άλλη Ποιότητα

[spacer height=”20px”]

Δεν θέλουμε άλλη Ποιότητα

 

Εκτός και αν είσαι μια μεγάλη εταιρεία με ιστορία στον χώρο και τον κλάδο, με διαρκή εξέλιξη και αναβάθμιση του προϊόντος, της υπηρεσίας των εγκαταστάσεων, του προσωπικού και έχεις καθιερωθεί στο μυαλό των καταναλωτών ως η μοναδική επιλογή – λύση.

 

Τον σημαντικότερο ρόλο πλέον τον παίζει η φροντίδα και η συνεχής υποστήριξη του καταναλωτή, ενισχύοντας, εξηγώντας και εκπαιδεύοντάς τον σχετικά με το γιατί είναι εξυπνότερο να αγοράσει από εσένα και με την ορθότητα της απόφασης που πήρε να αγοράσει από την επιχείρηση σου.

Σημαντικό είναι να γίνει σαφές ότι ο καταναλωτής πλέον δεν αγοράζει αμέσως.
Εκτός και αν πρόκειται για προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως φαγητό, ατομική υγιεινή, μετακίνηση κλπ .

Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα.
Νομίζω όμως ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου πως δεν είναι συνετό να στηρίξεις την επιχειρηματική σου δραστηριότητα στις εξαιρέσεις. Έτσι δεν είναι;

 

Στο φυσικό κατάστημα ή στην δια ζώσης προσπάθεια πώλησης δεν έχεις χρόνο να του πεις όσα μπορείς, ξέρεις και όσα ο ίδιος χρειάζεται για να αποφασίσει.

Ο πελάτης απ’ την άλλη μπορεί να έχει τον χρόνο να σε ακούσει αλλά το ποσοστό κατανόησης είναι πάρα πολύ μικρό, για τον απλούστατο λόγο ότι η προσοχή του αποσπάται από διάφορα άλλα ζητήματα που τον απασχολούν ταυτόχρονα, όπως το επόμενο ραντεβού, το παρκινγκ, η ώρα του φαγητού, ο ποδοσφαιρικός αγώνας, το διάβασμα των παιδιών, κλπ

Ακόμα όμως και αν έκανες την τέλεια παρουσίαση και τα κατανοούσε όλα, βγαίνοντας από την πόρτα σου ή ολοκληρώνοντας το ραντεβού θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό. Μειωμένες τιμές, εκπτώσεις, προσφορές κλπ.

 

Τι μπορείς να κάνεις εσύ;

Δύο πράγματα

1. Να παράγεις περιεχόμενο.

Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές έχεις πρόσβαση σε δύο τουλάχιστον συσκευές.
Στον υπολογιστή και στο κινητό σου.

Αυτά είναι που χρειάζεσαι για να καταφέρεις να βρεθείς δίπλα με αυτές τις μεγάλες εταιρείες.

Μπορεί να μην έχεις την δυναμική του τμήματος μάρκετινγκ που έχουν αυτές, αλλά έχεις χρόνο στον χώρο σου και ένα τουλάχιστον άτομο στο  προσωπικό σου, που μάλλον τον έχεις βαφτίσει πωλητή.

Η πώληση πλέον γίνεται στο διαδίκτυο. Το ότι φτάνει κάποιος στο φυσικό σου κατάστημα είναι αποτέλεσμα των Online ενεργειών σου.

Ή γιατί δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει και έρχεται στον χώρο σου για να περάσει την ώρα του.
Μη σου φαίνεται περίεργο. Συμβαίνει!

 

Μερικές ιδέες

 • Αντί για έρευνα έξυπνων quotes ψάξε για θέματα και προβληματισμούς που απασχολούν τους υποψήφιους δυνητικούς πελάτες σου.
 • Αντί για likes μόνο γράψε και ένα σχόλιο. Προκάλεσε συζήτηση.
 • Αντί να κάθεσαι στην είσοδο δείχνοντας σαν να παρακαλάς να μπει κάποιος στο μαγαζί σου γράψε άρθρα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου.
 • Αντί να φουσκώνεις τον λογαριασμό των τηλεφώνων, γράψε αυτά που θα έλεγες σε ένα άρθρο ή ένα video και ανάρτησε τα στο Blog της ιστοσελίδας σου και στα Social Media.
 • Βγάλε φωτογραφίες ή video των προϊόντων ή των υπηρεσιών σου και ανέβασε τα στο Instagram και την fun page σου στο Facebook, εξηγώντας τι είναι αυτό που βλέπουμε και γιατί μας είναι χρήσιμο.
  Όχι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και πόσο τέλειο είναι.
 • Κάνε ένα Live video και ξενάγησε μας στον χώρο σου, δείχνοντας για παράδειγμα τις νέες σου παραλαβές, εξηγώντας τις επιλογές.
 • Κάνε ένα άλλο live video στο οποίο να δείχνεις και να εξηγείς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάποιου προϊόντος και τον λόγο που είναι χρήσιμα για τον υποψήφιο πελάτη σου.

Και γενικά βάλε το μυαλό σου να δουλέψει για το πώς να αξιοποιήσεις το χρόνο, τον υπολογιστή και το κινητό σου δημιουργικά.

 

Όσα τηλεφωνήματα για ραντεβού και αν κάνεις, με το που κλείσεις το ακουστικό θα έχεις ξεχαστεί και δεν θα σε θυμάται κανένας.

Ή θα σε θυμάται σαν κάποιον που επικοινωνεί μόνο όταν χρειάζεται χρήματα!

Αντίθετα δηλαδή με ότι ισχύει για τα άρθρα, τα video και τα emails, τα οποία μένουν και υπάρχουν κάπου που μπορεί οποιοσδήποτε να ανατρέξει οποιαδήποτε στιγμή για να τα δει και να επικοινωνήσει μαζί σου.

 

 

2. Να φροντίσεις τους υφιστάμενους και τους υποψήφιους πελάτες σου.

Lead Nurturing & Delight

Μην περιμένεις πότε θα επιστρέψουν για την επόμενη τους αγορά για να πεις γεια, τι κάνεις, όλα καλά; Μπορεί να μην επιστρέψουν.

 • Πάρε ένα τηλέφωνο την στιγμή που δεν θα το περιμένουν. Ρώτα αν έμεινε ευχαριστημένος από το προϊόν ή την υπηρεσία σου.
 • Στείλε ένα email με συμβουλές, οδηγίες και ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσoυν ακόμα καλύτερα το προϊόν ή την υπηρεσία σου.
 • Στείλε μία κάρτα στη γιορτή ή τα γενέθλια τους.
 • Έφερες και κάποιο προϊόν ή υπηρεσία για κάποιον συγκεκριμένο πελάτη σου; Εξέπληξε τον ανακοινώνοντας του την άφιξη live με ένα tag.

Μεταχειρίσου τους σαν τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωή σου.
Να είσαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουν τους γνωστούς και τους φίλους τους.

Όλοι θέλουν να αισθάνονται ξεχωριστοί, μοναδικοί και ιδιαίτεροι. Το ίδιο θέλεις κι εσύ.
Δώστο και τα αποτελέσματα θα υπερκαλύψουν την … “ποιότητα”.

 

Αυτή είναι η ποιότητα του Inbound marketing και είναι αυτή που θέλουμε.

Την έχεις να μας την προσφέρεις;

 

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Inbound Marketing και πως να το εφαρμόσεις στην επιχείρησή σου;

Αν ναι, τότε το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να κατεβάσεις το δωρεάν eBook για το Inbound Marketing.

 

Inbound Marketing | Growth Driven Design | Inbound Sales

[su_button url=”https://www.digitalmarketingstrategic.com/inbound-marketing-methodology/” background=”#f9961d” size=”11″]Κατέβασέ το! [/su_button]

 

 

Σημείωση: Αφορμή γι αυτό το άρθρο στάθηκε μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα της Holywood Weding Films και η επικοινωνία μας με τον ιδιοκτήτη της.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Συνεχίστε να μας εμπνέετε!

 

 

Leave a Reply