Inbound Marketing

35 στατιστικά στοιχεία για το ROI του Inbound Marketing

35-στατιστικά-στοιχεία-για-το-ROI-του-Inbound-Marketing

 

35 στατιστικά στοιχεία για το ROI του Inbound Marketing

 

Πολλοί είναι αυτοί που κατά καιρούς ρωτούν σχετικά με τις αποδώσεις και τα εγγυημένα αποτελέσματα του Inbound Marketing.

Σε αυτό το άρθρο σου παρουσιάζω τα στατιστικά αυτά που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις ακόμα καλύτερα τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που μπορεί να έχει και η δική σου επιχείρηση, ξεκαθαρίζοντας αυτό που σε απασχολεί περισσότερο.

Ναι, το Inbound Marketing είναι σαφώς πιο οικονομικό αλλά ταυτόχρονα και το πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ.

Ο λόγος;

Γιατί όπως έχω γράψει και σε προηγούμενα άρθρα και έχω πει σε πολλά σεμινάρια, οι σύγχρονοι καταναλωτές είναι πλέον εκπαιδευμένοι, έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και το σημαντικότερο…

Δεν αγοράζουν αυτό που κάνεις αλλά τον λόγο που το κάνεις!

 

Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας, τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν το Rreturn On Iinvestment του Inbound Marketing σχετικά με:

 • Τις online συνήθειες και προτιμήσεις των καταναλωτών
 • Την δημιουργία και παραγωγή περιεχομένου
 • Το κόστος και τον προϋπολογισμό σε σύγκριση με το παραδοσιακό μάρκετινγκ
 • Την παραγωγή νέων πελατών
 • Τις βέλτιστες πρακτικές (όπως η αυτοματοποίηση των ενεργειών μάρκετινγκ) που οδηγούν σε αυξημένη απόδοση – ROI

 

 

 

Online συνήθειες και προτιμήσεις των καταναλωτών

 1. 68% των καταναλωτών που αγοράζουν online περνούν πολύ χρόνο καταναλώνοντας περιεχομένο που δημοσιεύεται από μια εταιρεία που τους ενδιαφέρει.
 2. Οι πελάτες B2B διεξάγουν 12 αναζητήσεις κατά μέσο όρο πριν επιλέξουν να περιηγηθούν περισσότερο σε έναν ιστότοπο.
 3. 80% των υπευθύνων λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων συγκεντρώνουν πληροφορίες για μια εταιρεία μέσω μιας σειράς άρθρων και όχι από τις διαφημίσεις.
 4. Το 57% περίπου των καταναλωτών που αγοράζουν online πραγματοποιούν αγορές από μόνοι τους χωρίς να απευθύνονται σε πωλητές.
 5. 83% των καταναλωτών που αγοράζουν προϊόντα τεχνολογίας online βρήκαν τον προμηθευτή τους μέσω αναζήτησης στην Google.
 6. 77% των καταναλωτών που αγοράζουν online προτιμούν τις προωθητικές ενέργειες που βασίζονται στην άδεια που σου έδωσαν για να τους στέλνεις μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (permission marketing).
 7. Οι καταναλωτές ξοδεύουν το 50% του χρόνου τους σε απευθείας σύνδεση με προσαρμοσμένο, ποιοτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο.
 8. Ο μέσος όρος του χρόνου που έχεις για να αποσπάσεις την προσοχή του επισκέπτη της ιστοσελίδας σου είναι 8 δευτερόλεπτα.
 9. Ένα επιβλητικό 84% των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας ηλικίας 25 έως 34 ετών έχουν αφήσει τον αγαπημένο τους ιστότοπο λόγω ενοχλητικής διαφήμισης.
 10. Μέχρι το 2017, το βίντεο μάρκετινγκ θα κυριαρχήσει σε ποσοστό περίπου 70%.

 

Δημιουργία και παραγωγή περιεχομένου

 1. B2B marketers δίνουν μεγαλύτερη έμφαση και αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε 3 κύριους τύπους περιεχομένου: ιστολόγια, eBooks και whitepapers.
 2. Οι έμποροι B2B marketers διαθέτουν διάφορες τακτικές Inbound Marketing απ’ τις οποίες χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο τις 13 από αυτές (όπως blogs, ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία, κοινωνικά μέσα κ.λπ.)
 3. 63% B2B marketers πιστεύει ότι το βίντεο μάρκετινγκ είναι αποτελεσματικό για την επιχείρησή τους.
 4. Τα δύο τρίτα των B2B marketers που ερωτήθηκαν, πιστεύουν ότι το περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε διάφορα κανάλια, όπως δημόσιες εκδηλώσεις, κοινωνικά μέσα ενημέρωσης κ.ο.κ.
 5. 44% των B2B marketers διαθέτουν τεκμηριωμένη στρατηγική Inbound Marketing.
 6. 67% των ερωτηθέντων B2B επιχειρήσεων κατέταξαν το Inbound Marketing μέσα στα τρία πρώτα ή υψηλότερης προτεραιότητας στοιχείο υψηλής απόδοσης της συνολικής στρατηγικής μάρκετινγκ τους για το 2015.

 

Κόστος και προϋπολογισμός σε σύγκριση με το παραδοσιακό μάρκετινγκ

 1. Το 32% των ερωτηθέντων επιχειρήσεων σχεδιάζει να μειώσει τις ενέργειες Outbound Marketing (φυλλάδια, κάρτες, εκθέσεις, τηλεόραση, ραδιόφωνο) και να διαθέσει μεγαλύτερο προϋπολογισμό για στο Inbound Marketing.
 2. Οι επιχειρήσεις B2B με 250+ εργαζόμενους που ερωτήθηκαν, κατανέμουν το 55% του ετήσιου προϋπολογισμού μάρκετινγκ για τη δημιουργία και παραγωγή περιεχομένου (εξαιρουμένων των διαφημιστικών επενδύσεων).
 3. Επιχειρήσεις που βασίζονται κυρίως στο Inbound Marketing εξοικονομούν περισσότερα από 12 ευρώ για κάθε νεοαποκτηθέντα πελάτη.
 4. Από το 2016 μέχρι και σήμερα, οι έμποροι επένδυσαν ένα επιβλητικό ποσό ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email marketing).
 5. Μεσαίες επιχειρήσεις εξοικονομούν to 31% απ’ τις δαπάνες στο Inbound Marketing σε σύγκριση με την πληρωμένη αναζήτηση (Facebook, AdWords κλπ).
 6. Το κόστος των 3 από τα 4 κανάλια Inbound Marketing είναι μικρότερο από το κόστος κάθε δαπάνης σε ενέργειες Outbound Marketing.
 7. Ερωτηθέντες marketers διαθέτουν το μόλις 23% των συνολικών δαπανών σε ενέργειες Outbound Marketing. Δεν είναι τυχαίο που το 34% επενδύει σε τακτικές Inbound Marketig.
 8. Κόστος για την απόκτηση νέων πελατών. Μέσα από Inbound Marketing στρατηγικές είναι κατά 61% μικρότερο σε σχέση με του Outbound Marketing.

 

Παραγωγή νέων πελατών

 1. Μείωση μέσου κόστους ανά νέο πελάτη στο 80% μετά από 5 μήνες τακτικού Inbound Marketing.
 2. Το Inbound Marketing αποφέρει 3 φορές περισσότερους νέους πελάτες  ανά ευρώ από τις παραδοσιακές μεθόδους.
 3. Καλλιεργημένοι – εκπαιδευμένοι καταναλωτές κάνουν 47% μεγαλύτερες αγορές σε σύγκριση με τους μη εκπαιδευμένους.
 4. Οι σωστά εκτελούμενες τακτικές Inbound Marketing. Είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικές για τη μετατροπή νέων υποψήφιων πελατών σε πελάτες συγκριτικά με τις Outbond μεθόδους.
 5. Το Inbound Marketing μπορεί να οδηγήσει σε διπλασιασμό του μέσου ποσοστού απόδοσης της ιστοσελίδας από 6% σε 12%.
 6. Η αυτοματοποίηση του κύκλου της εκπαίδευσης του πελάτη. Αποδίδει αύξηση των εσόδων κατά 10 +% σε διάστημα 6 έως 9 μηνών.
 7. Κατά μέσο όρο, εταιρείες που δημοσιεύουν 15 αναρτήσεις – blogposts το μήνα έχουν 1.200 περίπου νέους υποψήφιους πελάτες ανά μήνα.

 

Βέλτιστες πρακτικές που οδηγούν σε αυξημένη απόδοση – ROI   

 1. Περιεχόμενο εστιασμένο στο προφίλ, τις συνήθειες και τις ανάγκες του αγοραστή. Οι εταιρείες που το προσφέρουν σημειώνουν αύξηση κατά 45% του όγκου των πωλήσεων.
 2. 44% των εταιρειών που χρησιμοποιούν αυτοματισμούς μάρκετινγκ βλέπουν την απόδοση της επένδυσης (Return On Investment) σε διάστημα 6 μηνών. Το 75% βλέπει απόδοση επένδυσης (ROI) μετά από ένα έτος.
 3. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν προηγμένες λύσεις διαχείρισης νέων υποψήφιων πελατών βλέπουν ποσοστό αύξησης των πωλήσεων κατά 9,3%.
 4. Οι εταιρείες που έχουν προτεραιότητα το blogging επιχειρήσεων είναι 13 φορές πιο πιθανό να απολαμβάνουν θετικό Inbound Marketing ROI.

 

 • Θέλεις κι εσύ να δεις την επιχείρησή σου να απογειώνεται;
 • Χρειάζεσαι νέους πελάτες και περισσότερα κέρδη;
 • Θέλεις να μειώσεις ταυτόχρονα τα έξοδα των προωθητικών σου ενεργειών;

Συμπλήρωσε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και πάρε μια δωρεάν μελέτη και οικονομική προσφορά σήμερα!

 

[su_button url=”http://www.digitalmarketingstrategic.com/forma-ekdilodis-endiaferontos/” style=”3d” background=”#db122b” size=”10″ center=”yes”]ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΛΕΤΗ![/su_button]

 

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *